۱۰:۱۷ – ۰۹ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه – احمد ملاحسینی مربی تیم ملی پاراوزنه برداری در گفت و گو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه کادر فنی پاراوزنه برداری قراردادش تمام شده و تیم ملی بدون سرمربی است، اظهار کرد: در حال حاضر تمرکز روی تیم ملی جوانان است و سال دیگر مسابقات آسیایی وزنه برداری جوانان پیش رو داریم و بازیکنان جوانان و تیم ملی امید در اردو هستند. من فکر میکنم که ان شا الله تا آخرسال یک اردو برای ما در در اسفند ماه بگذارند. فعلا در حال حاضر باید مسابقات قهرمانی کشور برگزار شود و نفراتی هم باید در این مسابقات حضور پیدا کرده و انتخاب شوند و بعد اردوها تشکیل شود.
او درباره اینکه وضعیت قراردادی کادر فنی پاراوزنه برداری به چه صورت است، گفت: نه، قراردادی با تیم ملی پاراوزنه برداری نداریم، اما تا چند روز آینده تکلیف را مشخص میکنند. به هر حال قرار است جلسهای بگذارند و ببینیم که چه کسانی به عنوان عضو کادر فنی پارا وزنه برداری انتخاب میشوند و اگر بودیم که در خدمت تیم ملی هستیم، اما فعلا مشخص نیست. بازیکنان هم دارند استراحت میکنند و نزدیک ۴ سال در اردو بودند و در ۹ مسابقه سنگین شرکت کردند و یک مقدار ریکاوری کنند تکلیف ما هم مشخص میشود.
او درباره اینکه نداشتن سرمربی روی روند آماده سازی تیم ملی پاراوزنه برداری تاثیر نمیگذارد، گفت: نه مشکلی نیست. بازیکنان اینطور نیست که تمرین نداشته باشند و تمرینات خود را انجام میدهند، اما برگزاری اردو زود است، چون بازیکنان خسته شدند. با توجه به اینکه مسابقات جهانی مصر سال آینده است که گام اول پارالمپیک هست. حالا تا آن موقع فرصت ما کفایت میکند و ما با بازیکنان در تماس هستیم و تمرینات خود را دارند انجام میدهند و بدنسازی میکنند تا تکلیف معلوم شود و نفرات جدید از تیم ملی امید هم به تیم ملی بزرگسال اضافه شوند و خانه تکانی هم در تیم ملی پاراوزنه برداری نیاز است. در گام اول مسابقات هم تعداد زیادی بازیکن اعزام شوند تا از بین آنها نفرات تیم ملی مشخص شوند و هر دفعه نفرات کم میشوند تا ترکیب اصلی تیم ملی برای مسابقات آینده مشخص شود.
مربی پاراوزنه برداری از عملکرد این تیم در پارالمپیک راضی بوده است، گفت: قطعا راضی بودیم و سطح مسابقات خیلی بالا بود، اما علی رغم این مسئله ما ۳ مدال طلا، یک مدال برنز و ۲ مقام چهارمی آوردیم که این نفرات جهارم ما میتوانستند مدال بگیرند، اما سطح مسابقات بالا بود. جعفری که در این دوره از مسابقات مقام چهارم به دست آورد با ۱۱ کیلو کمتر و با همین رکورد در المپیک توکیو مدال نقره گرفته بود و در المپیک پاریس هم میتوانست طلا بگیرد، اما سطح مسابقات افزایش یافته بود و رکوردهای بازیکنان با وجود اینکه افزایش یافته بود، اما به هر حال ۶ نفر به پاریس بردیم که ۴ مدال کسب کردیم و بهترین نتیجه کاروان پارالمپیک بود. ۳ مدال طلا نشان داد که تیم ملی پاراوزنه برداری در پارالمپیک موفق بوده است. همچنین ۳ بازیکن ما ۳ رکورد ثبت کردند و یک رکورد مسابقات جهانی و ۲ رکورد مسابقات پارالمپیک شکستند.
او درباره اینکه پاداشهای پارالمپیک را گرفتید، بیان کرد: یک بخشی از پاداشها را پارالمپیک داده است و بازیکنان منتظرند تا ببینند چه زمانی اعلام میکنند. سیاست گذاریها و زمان بندیها با وزارت ورزش و پارالمپیک است و آنها خودشان موقعیت و زمانش را بهتر میدانند و بازیکنان را باید تامین کنند. آنها در این ۲، ۳ سال تحت فشار بودند و مشکلات خاص خود را داشتند و این کار انجام میشود.
مربی پاراوزنه برداری درباره اینکه یکسان سازی در مورد پاداشهای پارالمپیک و المپیک صورت گرفته است، گفت: بحثش شده است و زیاد در جریان نیستم و این را باید کمیته پارالمپیک جوابگو باشد. تا جایی که شنیدم کارهایش صورت گرفته و موافقت شده است.
او درباره اینکه مشکلات پاراوزنه برداری در چه زمینههایی هست، گفت: خدا را شکر همه دنبال این هستند که موانع و مشکلاتی که بوده برطرف شود. ما بیشتر در بحث سخت افزاری و تجهیزات این ورزش از جمله دیسک و پرس سینه مشکل داریم که همه میدانند. با توجه به مشکلاتی که وجود دارد وارد کردن این وسایل به ایران سخت است، اما اینکه اقدام کردند و تعدادی تجهیزات که مورد نیاز تیم ملی هست به زودی به ایران ارسال میشود. در بقیه موارد صنایع دفاع هم کمک میکند و تجهیزاتی را تهیه میکند که در حد استاندارد باشد و این خودش کمک میکند و در سطح استانها این تجهیزات ارسال شود و همه استانها این وسایل را داشته باشند. در اردوها در صورتی که تجهیزات با استاندارد بالا استفاده شود آسیب دیدگی بازیکنان کمتر میشود و بازیکنان راندمانشان بالا خواهد رفت. تا جایی که من میدانم فدراسیون جانبازان و معلولین، انجمن پاراوزنه برداری و کمیته پارالمپیک تلاش میکنند امکانات در حد زیادی تامین شود تا بازیکنان برای مسابقات آینده مشکل خاصی نداشته باشند.
مربی پاراوزنه برداری درباره اینکه چه توقعی از مسئولان دارد، بیان کرد: توقع خاصی نداریم و اگر تجهیزات تامین شود این بازیکنان بهتر تمرین میکنند. ویروس کرونا یک ذره فشار کار را در این مقطع زیاد کرد. مسابقات پارالمپکی عقب افتاد و در پروسه ۳ ساله انجام شد و فشار کار زیاد بود. اما برای دوره بعد یک برنامه زیری بلند مدت میخواهد. به هر حال برای کسب سهمیه باید بازیکنان اعزام میشدند و در مسابقات مختلف حضور پیدا میکردند و یک مقدار فشار زیاد بود، اما ان شا الله برای دورههای بعدی این فشارها کمتر باشد. من شنیدم مسئولان فدراسیون جانبازان و معلولین و انجمن پاراوزنه برداری دارند برنامه ریزی خوبی انجام میدهند، چون از تجربه دوره گذشته دارند استفاده میکنند. نفراتی به عنوان کارشناس آمدند و نظر خود را میدهند و فدراسیون جانبازان و معلولین هم دارند گوش میدهند و آنچه که نیاز است را تامین میکنند و سعی دارند که موانع با همفکری صورت گرفته حل شود. امیدوارم این اتفاق رخ بدهد و تجهیزات هم هر چه زودتر به دست بازیکنان برسد و یکی از مهمترین مسائل این است که نفرات زیادی به مسابقات اعزام شوند تا دست کادر فنی برای انتخاب نفرات پر باشد. اگر روی نفرات خاصی در تیم ملی تمرکز داشته باشیم یک مقدار خلایی خواهیم داشت و امیدوارم این موانع وجود نداشته باشد. چاره اش این است که نفرات زیادی به مسابقات اعزام شوند تا سهمیه بیشتری بگیرند و از بین اینها نفرات تیم ملی انتخاب شوند.