۲۲:۴۸ – ۰۸ آذر ۱۴۰۳
برنامه امشب گفتوگوی ویژه خبری با حضور حسین رویوران، کارشناس غرب آسیا و علیرضا کمیلی، دبیر اتحادیه بینالمللی امت واحده به تحلیل آخرین تحولات منطقه و آتشبس در لبنان و جنگ در سوریه پرداخت.
در ابتدای این برنامه حسین رویوران اظهار کرد: این آتشبس (آتشبس در لبنان) قطعی است. نکته این است که رژیم صهیونیستی درخواست کرده بود که ۶۰ روز اجازه داده شود که نیروهای خود را به عقب برگرداند، اما ورود مردم لبنان به سمت جنوب تا حد زیادی صهیونیستها را دستپاچه کرده است.
وی ادامه داد: اسرائیلی که در جنگ ۱۹۶۷، ۱۰ ارتش عربی را در چند ساعت شکست داد و در جنگ ۱۹۷۳ دو ارتش سوریه و مصر را شکست داد اما در مقابل حزب الله بیش از دوماه تلاش کرد که در لبنان پیشروی کند و موفق نشد و این سرشکستگی بزرگی برای آنها است. ارتش صهیونیستها سرخورده شده و آنها مشغول پوشاندن شکستهای خود هستند. ارادهای که این آتشبس را ایجاد کرد، ادامه آن را نیز تضمین میکند و این آتشبس پایدار خواهد ماند.
حکم دادکاه کیفری اثر روانی و تحقیرآمیزی برای صهیونیستها داشته است
در ادامه علیرضا کمیلی، دبیر اتحادیه بینالمللی امت واحده در ابتدای سخنان خود گفت: حمایتهای سیاسی و نامشروع از صهیونیستها زیاد است، به همین دلیل تحرکات آنها ادامه پیدا کرده است. فشارهای افکار عمومی باید همچنان ادامه پیدا کند، هر چند که حکم دادگاه کیفری اثر روانی و تحقیرآمیزی برای صهیونیستها داشته است.
وی ادامه داد: شهید سید حسن نصرالله همیشه میگفت که شاخصها را باید در میدان ببینیم. آنها با رسانههای خود میخواهند بگویند که حزب الله را شکست دادند، اما اگر میدان را ملاک قرار دهیم متوجه میشویم که شکست بزرگی را تجربه کردهاند.
رویوران در ادامه گفت: اسرائیل ابتدا جبهه غزه را برای جنگ باز کرد و بعد سراغ لبنان رفت و امروز هم جبهه سوریه را باز کرده است. اما اینکه چرا این اقدام را آغاز کردند باید گفت که صهیونستها به دنبال آن هستند که پیروزی بزرگ در لبنان را تحت الشعاع قرار دهند.
وی افزود: مردم لبنان با پرچمهای حزب الله و عکس سید حسن به خانههایشان بازگشتند و مردم لبنان به این پیروزی باور دارند. اما در میان صهیونیستها طبق آمار خودشان بیش از ۶۰ درصد شهرکنشینها به شکستشان اذعان کردهاند. هنوز آوارههای آنها به خانههایشان بازنگشتند و این شرایط برای صهیونیستها بسیار سخت است.
وی درباره جنگ در سوریه گفت: تلاشهای زیادی خصوصا از طرف ایران صورت گرفت که سوریه و ترکیه آشتی داشته باشند، اما این اتفاق عملی نشد. اما قطعا آشتی سوریه و ترکیه آینده گروههای تکفیری را زیر سوال میبرد و اینها (صهیونیستها) با فعال کردن این جبهه جنگ در سوریه در تلاش هستند که سوریه و ترکیه با هم آشتی نکنند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا بیان کرد: چهارسال قبل صحبتهایی بین دولت سوریه و تکفیریها در ادلب برای آتشبس وجود داشته است. مساله اول این است که تکفیریها خصوصا تحریر الشام با ناجوانمردی و با اصل غافلگیری به شمال حلب حمله کردند.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که تا زمانی که درگیری حزب الله با اسرائیل وجود داشت همواره سکوت کردند، اما بعد از آتشبس شروع به حمله کردند که نشان میدهد اینها آبشخور دارند و در تلاشند تا وحدت جبههها را با بهکارگیری مجدد تقابل مذهبی از بین ببرند.
رویوران اضافه کرد: نکته بعد این است که در این مدت اگرچه امکانات وسیعی به اینها داده شده است، اما روشن است که در سوریه، جبهه مقابل دولت، آمریکا است. در شرق فرات، نیروهای قسد هستند و در شمال ترکیه گروههایی مانند ایگورها و ازبکها در برخی محورها حضور دارند.
رویارویی نظام سلطه جهانی با محور مقاومت را شاهد هستیم/ تجهیزات گروههای تکفیری از کجا آمده است؟
در ادامه مصطفی فارویی، کارشناس مسائل بینالملل بیان کرد: رویارویی نظام سلطه جهانی با محور مقاومت را شاهد هستیم. خداراشاکریم که رد پای جمهوری اسلامی ایران در محور مقاومت دیده میشود.
وی با بیان اینکه حوزههای مختلف مورد هجمه دشمن قرار گرفته است، گفت: همان روزی که پیروزی قاطع حزب الله لبنان را شاهد بودیم، دشمن سفاک نیروهای نیابتی خود را فعال کرد و شاهد این همزمانی بودیم که نقش رژیم صهیونیستی را واضح نشان داد. بسیاری از اتفاقات طراحی دشمن است تا جلوی زوال خود را بگیرد.
در ادامه کمیلی کارشناس دیگر مسائل منطقه و دبیر اتحادیه بینالمللی امت واحده بیان کرد: باید توجه کرد چرا افرادی که امروز اینگونه از معارضین دفاع میکنند حاضر نیستند یکی از این پهپادها را به حماس بدهند.
رویوران نیز در ادامه گفت: سوال این است که تجهیزات این گروههای تکفیری از کجا آمده است و قطعا ترکیه باید برادری خود را ثابت کند.